Lånekort

Alle som bor i landet kan få eget lånekort. For å få lånekort, må du fremvise gyldig legitimasjon med bilde. Barn under 15 år må ha underskrift fra foresatte. Det er helt gratis å få lånekort.

Lånekort eller legitimasjon skal alltid fremvises ved lån av bibliotekets materiale.

Vi utsteder to typer lånekort:

Lokalt lånekort –
som du kun kan bruke ved Porsgrunn bibliotek. (Skal du lese e-bøker med Bookbites så trenger du kun lokalt kort og kan fikse lånekort og pinkode selv i Bibliofil).
Institusjoner slik som skoler, barnehager mv. kan kun få lokalt lånekort.

Nasjonalt lånekort –
som du kan bruke ved alle norske bibliotek som har tatt i bruk Nasjonalt lånekort. Når vi utsteder Nasjonalt lånekort må vi registrere hele personnummeret ditt. Noen av våre elektroniske tjenester krever at du har nasjonalt lånekort. (Fimbib, Biblioteksøk).

Når du får lånekort hos oss forplikter du deg til å følge vårt utlånsreglement.

> Følg denne lenken for å lage lånekort hos Porsgrunn bibliotek

Lånenummer og pin: Hvert lånekort er knyttet til et eget lånenummer. Lånenummeret står oppført under strekkoden på lånekortet. Enkelte digitale tjenester krever også at du bruker en pin-kode som er knyttet til lånenummeret. Pin-kode kan du be om når du forsøker å logge deg inn på Bibliofil.

Digitalt lånekort:
Ved å laste ned Bibliofil- appen på mobilen din, får du også lånekortet ditt i digital versjon. Dette kan brukes på samme måte som lånekortet i plast. I tillegg kan du bruke Bibliofil-appen til å administrere egne lån og bestillinger samt søke i vår katalog.

26/3-2020:
Nasjonalbiblioteket lanserer nå sammen med Bibliotek-Systemer As digitalt nasjonalt lånekort. 
Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på

> nb.bib.no

Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). 

Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib.  For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

Translate »
Click to listen highlighted text!