Sommerles.no

“Åh, jeg gleder meg sånn til Sommerles! Hva er premiene i år? Hva handler historien om? Hvor mange levels er det? Kan du anbefale noen bøker?” Forventningene er store blant Grenlands elever på 1. til 7. trinn. Årets store lesebegivenhet er like rundt hjørnet.

1. juni braker den årvisse lesekampanjen Sommerles.no i gang over hele landet, og i Grenland er bibliotekene klare til å ta imot tusenvis av leselystne barn. I fjor deltok over 120 000 på landsbasis. Målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, en periode der de vanligvis ville lest mindre.

Premier
Lesingen premieres etter hvert som barna registrerer bøker og får poeng på Sommerles.no. Premiene i år er ekstra flotte. Vi har armbånd i årets temafarger, blomsterfrø, krystaller og pilspisser og mer til. I tillegg til å lese bøker kan deltakerne også sanke poeng ved å lese Sommerles-fortellingen på kampanjens hjemmeside, ved å jakte på kodeord og samle digitale trofeer.

Sommerles i koronatid
Selv om pandemien skaper utfordringer for store og små, og bibliotekene har lavere besøkstall enn vanlig på denne tiden av året, håper vi likevel at sommerleserne finner veien til biblioteket. Vi har åpent som vanlig, så det er bare å komme, låne bøker, jakte på kodeord og hente premier. Husk at de som begynner på 1. trinn til høsten også kan være med på Sommerles i sommer, og at de samme gjelder helt opp til de som nå avslutter 7. trinn.

Translate »
Click to listen highlighted text!