Vi er i gang med en storstilt ombygging av Porsgrunn bibliotek og det er satt av 8 millioner kroner til dette. Det blir en total oppgradering av barne- og ungdomsavdelingen med nye flotte møbler og spennende løsninger, nytt aktivitetsrom og amfi  i Galleri Bob.

Rådhusparken har de siste årene gjennomgått en transformasjon til en grønn og skjønn oase i byen. Med oppgraderingen så vender biblioteket også blikket ut mot parken. Biblioteket får nemlig dører ut mot den nye “bibliotekhagen” som binder biblioteket sammen med Rådhusparken. Med ny barneavdeling, nytt uteområde ved biblioteket og splitter nye lekeapparater i parken blir det godt å være bibliotekgjest både for små og store. Porsgrunn bibliotek har jo også et spesielt fokus på å være “barnas bibliotek”.

Plantegning av det nye biblioteket

 

Det ordinære inngangspartiet utvides med ny glassfasade og hovedrommet åpnes opp i større grad og det etableres et “selvbetjeningstorg”. Den store oppgraderingen medfører innføring av meråpent bibliotek. Biblioteket blir nemlig i enda større grad tilgjengelig for publikum utenfor betjent åpningstid. Ved å oppgradere lånekortet kan du faktisk gå på biblioteket, når du vil i tidsrommet 07.00-23.00. Deler av tiden vil være helt selvbetjent, mens de betjente åpningstidene blir som i dag. For å kunne benytte deg av meråpen tid må du være over 16 år.

Ombyggingen foregår i tidsrommet fra april til september. Biblioteket holder i utgangspunktet åpent som vanlig og det tilstrebes at arbeidene skal gi minst mulig ulempe for publikum. Siden Porsgrunn bibliotek var nytt for over 30 år siden, har nesten 5 millioner besøkende vært innom og lånt omtrent like mange bøker. Selv om biblioteket gjennom årene har utviklet seg i tråd med teknologi og brukernes behov, så blir oppgraderingen, som nå starter, et flott og etterlengtet løft.

 

Vi har laget en midlertidig barne- og ungdomsavdeling på “Hjørnet” mot parken.

Det har blitt et flott uteområde foran biblioteket med sittebenker.

Byens fineste lekeplass finner du i Rådhusparken.

Arbeidene med ny barne- og ungdomsavdeling er godt i gang.

Translate »
Click to listen highlighted text!