Nasjonalbiblioteket

 Her får du nettilgang til norskpublisert litteratur, og er formalisert i en avtale mellom Nasjonalbiblioteket og norske rettighetseiere, representert av Kopinor. Bøker fra hele 1900-tallet fram til og med 2000 er tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse. Brukerene har mulighet til å laste ned bøker som ikke er opphavsrettsbeskytta. Tjenesten er gratis.

 

Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere språk. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.

Du kan strømme så mye du vil fra Verdensbiblioteketno, det er ingen begrensninger på hvor mange bøker du kan lese/høre på.

 

Billedbokhylla.no

Billedbokhylla er laget av Hammerfest bibliotek og innholder alle de scannede billedbøkene fra Bokhylla.no.

 

Filmbib.no

Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten.

Filmbib bruker du ved å logge på med nasjonalt lånenummer og pin-kode. Tjenesten er gratis

 

NDLA – Frie digitale læremidler for videregående opplæring

 

Dette er et fylkessamarbeid som tilbyr åpne digitale læringsressurser for bruk i videregående opplæring. De tilbyr i tillegg en rekke nettbaserte verktøy for deling og samarbeid på nett. Enklere forklart vil det si at her vil du finne “lærebøker” som er godkjent i henhold til læreplanen til alle fag i vgs.

 

Diktregister

 

Sang og viseregister

Her får du god hjelp til å finne sanger og viser når du har glemt tittel eller tekstforfatter.

 

Norsk lyd og blindeskriftbibliotek

NLB er et bibliotek som produserer og låner ut lydbøker og punktskriftbøker til blinde, svaksynte og andre som har vansker med å lese trykt tekst. Mange av NLBs lånere har dysleksi eller andre lese- og skrivevansker. Biblioteket er for lånere fra hele landet.

Translate »
Click to listen highlighted text!