Lørdagsuniversitetet

Vi følger gjeldende råd fra nasjonale og lokale myndigheter og velger derfor å avlyse alle aktiviteter og arrangementer i biblioteket fram til og med påske. Dermed er Lørdagsuniversitetet 14. mars avlyst.

Lørdagsuniversitetet er en populærvitenskapelig foredragsserie, et møte med forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge her på Porsgrunn bibliotek.

Vi trenger kunnskap, og den behøver ikke være gjemt bort i lærebøker og auditorier. En time på en lørdags formiddag er alt du trenger for å lære noe nytt. USNs forskere forteller på en lettfattelig måte om temaene de er eksperter på. Kunnskapen deres er kvalitetssikret gjennom årelang forskning og vurdering av andre eksperter.

Velkommen til å bli litt klokere!

 

Program:

Lørdag 15. februar kl. 13:
Hvor ble det av vinteren?
Øyvind Wistrøm går gjennom samspillet mellom den naturlige og den menneskeskapte drivhuseffekten. Hva er årsakene, og hva er effektene på kloden og oss, nå og i framtiden? Wistrøm underviser i forskjellige emner innen både naturfag og internasjonal politikk på USN. Gratis.

 

Lørdag 14. mars kl 13: AVLYST.
Fornybar energi og energiøkonomisering. Hva er best for meg, Grenland, Norge og verden?
Hva bør vi gjøre privat, nasjonalt eller globalt for å møte energiutfordringene i et grønt skifte? Vi skal selvfølgelig effektivisere energibruken og øke produksjonen og bruken av fornybar energi. Men det er mange spørsmål og dilemmaer. I foredraget stilles det mange spørsmål, og det gis noen svar. Lars Øi er sivilingeniør i kjemiteknikk med doktorgrad på CO2-fangst. Han underviser i prosessteknikk, kjemi, termodynamikk, gassrensing og energioptimalisering på USN. Gratis.

 

 

Translate »
Click to listen highlighted text!