Ida Hegazi Høyer: Historier om trøst. Tiden, 2016.

Tre kvinner, tre storbyer, tre møter. I hver av disse tre fortellingene, som foregår i Lisboa, Berlin og Brüssel, møter vi nordiske kvinner som alle treffer et annet menneske som de på kort tid innleder et seksuelt forhold til. To av historiene handler om mann/kvinne-relasjon, den tredje om kvinne/kvinne. Langt viktigere enn hvilket kjønn det er snakk om, er det grunnleggende behovet for fysisk nærhet hos de fleste av oss. Et annet og enda viktigere aspekt ved disse fortellingene er den risikoen en utsetter seg sjøl og andre for ved å åpne seg for et annet menneske, med hele dette menneskets bagasje av følelser, erfaringer og eventuelle traumer.

Den første historien har noe foruroligende over seg som gjør i alle fall meg litt redd for hva som skjer med den kvinnelige hovedpersonen. Hun oppdager at mannen har filmet dem i senga når han neste kveld viser henne filmen mens de er i samme setting. Ekkelt blir det også når hun finner ut at en av yndlingsbøkene hans handler om bestialske massedrap.  Likevel rømmer hun ikke, hun er ikke redd. Hva holder henne tilbake? Også de andre historiene borer i maktforholdet mellom to som er i ferd med å bli kjent med hverandre. Det knytter seg spenning til hvem disse personene egentlig er, siden vi får vite så lite om dem, men leseren aner at det skjuler seg hemmeligheter knytta til både vold, overgrep, flukt og terrorisme.

Ida Hegazi Høyer er en av våre mest spennende unge forfattere, med en produksjon på hele 5 bøker på like mange år. Flotte anmeldelser, svært lesbare bøker!

<< Er boken inne på biblioteket?

<< Les flere omtaler fra Bokpraten her

Translate »
Click to listen highlighted text!