Home Events Pedro Carmona Alvarez: Chiquitita

Pedro Carmona Alvarez: Chiquitita

Marisol er en middelaldrende kvinne som ser tilbake på livet sitt, på den unge kvinnen hun en gang var, som brøt sammen foran et maleri av en liten hund på et museum i en storby.
Marisol er en ung kvinne på ferie med kjæresten sin, den første kjærligheten. De står og ser på et maleri av en hund som synker. Marisol er et barn som bor med moren og faren i en by ved havet. Barnet blir ofte plassert hos bestemoren, der hun bor i lange strekk av barndommen. Så raser landet sammen. Hun blir hentet midt på natten og den lille familien må flykte over fjellene til nabolandet.

Så kommer de hit.

Chiquitita er en melankolsk og poetisk fortelling om flukt, om tiden som går, og om tingene i livet som ikke forsvinner, men hjemsøker oss. Romanen kretser om umulige fortellinger, traumer og vold, men er også en skildring av håp og lys og kjærlighet.
Boka har fått strålende anmeldelser, og blir bl.a. kalt “et litterært kunststykke.”

Carmona-Alvarez ble født i Chile, flyktet til Norge via Argentina, og bor i dag i Bergen. Han har mottatt en rekke priser, blant annet Sultprisen, P2-lytternes romanpris og Kritikerprisen. Han er også musiker i flere band.
På biblioteket møter du han i samtale med Gina Winje.

Arrangementet er en del av bibliotek-uka i Porsgrunn og er støttet av Fritt Ord.

Inngang kr. 115.

> Kjøp billetter her

Velkommen!

Dato

nov 13 2023
Expired!

Tid

19:00

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 2 =

Translate »
Click to listen highlighted text!