Home Events Lørdagsuniversitetet: Fish & Chips og kald pils

Lørdagsuniversitetet: Fish & Chips og kald pils

Populærvitenskapelig foredrag ved professor Per G. Norseng
På Østlandet var isskjæring og eksport av naturis en stor næring i siste halvdel av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Til lokalt bruk ble det skåret is for salg helt til 1960-årene.
– Vi følger isen fra isdammene frem til slutt- brukerne for å vise hvilken betydning den hadde for omleggingen av nærings- middelindustri, logistikk, kosthold og drikkevaner- og hvordan den dermed bidro til fremveksten av moderne byliv og økende økonomisk integrasjon i vår del av verden, forteller Norseng.
Foredraget tar for seg organiseringen og betydningen av denne virksomheten lokalt. Vi følger også isen ut til sluttbrukerne i nære og fjerne utland, for å se hvilken betydning den hadde for omleggingen av næringsmiddelindustri, logistikk, kosthold og drikkevaner.
Ikke minst hvordan den bidro til fremveksten av moderne byliv og økende økonomisk integrasjon regionalt, nasjonalt og internasjonalt i vår del av verden.
Norseng er forskningskoordinator for Stiftelsen Norsk Folkemuseum og professor emeritus i historie ved USN Handelshøyskolen.
Gratis.
Velkommen

Arrangementet er ferdig.

Dato

nov 27 2021
Expired!

Tid

13:00

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 + 12 =

Translate »
Click to listen highlighted text!