Home Events Er livet best ute?

Er livet best ute?

Livet er best ute. Eller er det egentlig det? – spør Peder Anker i sin bok.
Sigri Sandberg har skrevet en personlig beretning om å prøve å finne ro i naturen – ved å bokstavelig talt ro.

Sigri Sandberg: RO – Om Sognefjorden og ein lang rotur heim (Samlaget, 2022)
Sognefjorden er en lang, bratt dal fylt av havvann og formet av isbreer gjennom millioner av år. Dette er fortellinger om denne fjorden, og Sigris rotur innover i verdens lengste farbare fjord, i en gammel trebåt.
Den over 20 mil lange Sognefjorden skvulper inn i Sigris personlige historie, fra barndommen til nåtida. Underveis forteller Sigri om hvordan fjorden ble til, om hverdagen den gang fjorden var riksveien, om livet over og under vann. Fjorden byr på bølger, dramatikk og nakenbading. Men finner hun ro?
Sandberg er journalist, forfatter og forteller. «Ro» er hennes nittende bok.

Peder Anker: Livet er best ute: friluftslivets historie og filosofi (Kagge forlag, 2022)
Med friluftslivet som et utgangspunkt forteller Anker om våre uartikulerte verdier og tradisjoner, slik de ser ut fra fjellet, skogen og svaberget. For lengselen etter friluftslivet er det vi har felles, mener han.
Denne boken har han skrevet for alle de som synes livet er best ute. Leseren trenger ikke noen andre egenskaper for å bli med på å utforske hva friluftsliv er for noe. Anker tar leseren med på en personlig vandring igjennom friluftslivets historie, kultur og filosofi. Det er en tur i et mykt lettgått terreng, med en og annen utfordrende skrent. For det må til for å nå fjellets topp. Selv om turen er rimelig enkel, så er den på ingen måte ufarlig. Det er mektige motkrefter som undergraver friluftslivet, påpeker Anker, både i oss selv og i samfunnet rundt oss. Friluftslivet er truet. Denne boken søker derfor å fornye og utfordre, med vekt på naturvern.
Anker er professor i historie ved New York University.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord

Inngang kr. 115.


> Kjøp billetter til “Livet er best ute” her

Velkommen!

Dato

aug 29 2023
Expired!

Tid

19:00

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × two =

Translate »
Click to listen highlighted text!