tor
12
sep2019

Med Magnus Helgerud

kl. 18.00

Magnus Helgerud i samtale med Karen Dalevoll.

Hvorfor står folk i kø i timevis for å bli fotografert på Trolltunga? Hvorfor er noen livredde for å tråkke i turistfeller i Roma? Og hvorfor er det så mange turister som hater turister?

Si meg hvor du reiser, og jeg skal si deg hvem du er kom ut på Aschehoug forlag i fjor, og er en underholdende og tankevekkende bok om hvordan reiser skaper folk.

Boken er en gruppereise for folk som ikke liker gruppereiser, guidet av idéhistoriker og journalist Magnus Helgerud, som på underholdende vis trekker en linje fra 1800-tallets reisesnobber og frem til dagens selfie-turister. Underveis møter vi poeten og livskunstneren Lord Byron, forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson, maleren Caspar David Friedrich, filosofen Edmund Burke, en tysk guide som later som om han er polfareren Roald Amundsen, en krigsturist, et par sosiologer, samt Hollywood-stjerner som Audrey Hepburn og Julia Roberts.

Magnus Helgerud (f. 1983) er utdannet idéhistoriker fra Universitetet i Oslo og har reisens idéhistorie som sitt spesialfelt. Han har skrevet om turisme og reiser for blant andre Aftenposten, Klassekampen, Vagabond og Harvest.

Magnus er født og oppvokst i Porsgrunn.

Inngang kr. 100,-

 

Foto: Aschehoug.

Bokomslag

Se flere arrangementer

Translate »
Click to listen highlighted text!