ÅPEN LESESIRKEL PÅ PORSGRUNN BIBLIOTEK HØSTEN 2017

Har du lyst til å bli med i en lesesirkel? Diskutere spennende bøker med andre leseglade mennesker?

Bli med i vår åpne lesesirkel, som møtes 1 gang i måneden.

Den eneste forutsetningen er at du har lest månedens bok og at du har lyst til å snakke om den!  Du må sjøl skaffe deg boka, enten på et bibliotek eller i en bokhandel.

Onsdag  13.9  kl 17-30 – 19.00:

OmslagsbildeJonathan Franzen: Korrigeringer. Cappelen 2002.

Jonathan Franzen har opplevd en sjelden suksess med sin tredje roman Korringeringer. Skildringen av familien Lambert og de grunnleggende bestanddelene i den amerikanske kulturen er gripende, lattervekkende og nådeløs. Kritikken har vært begeistret. Jonathan Franzen er utropt av Granta til en av Amerikas beste forfattere under førti. Han har tidligere utgitt The Twenty-Seventh City og Strong Motion.

 

 

 

Onsdag 11.10 kl.1730-19.00: ! OBS! Nytt tidspunkt: Onsdag 18. oktober:

"Madame Bovary - fra livet i provinsen" av Gustave FlaubertGustave Flaubert: Madame Bovary. Askehoug 2007.

Boken regnes som et nøkkelverk i 1800-tallets litteratur og er den mest kjente av Flauberts romaner. Hovedpersonen, Emma, danner seg et vrengebilde av verden etter å ha forlest seg på romantiske romaner. Hun blir fange av de fraser og stereotyper som finnes i litteraturen. Hun gifter seg og får barn med Charles Bovary, en fransk landsbylege, men hennes skyhøye og urealistiske forventninger blir aldri innfridd. Hennes romantiske drømmerier fører henne først ut i utroskap og leder til slutt til selvmord.

 

 

Onsdag 8.11  kl. 17.30 – 19.00:

OmslagsbildeIngrid Melfald Hafredal: Harehjerte. Oktober 2017

Institusjonen har sitt eget hjerte, og sin egen puls. På de tretten soverommene bor ungdommer med helt ulik bakgrunn. For noen har institusjonen blitt et hjem, andre vil bare bort. Pål går på krykker fordi han har hoppet ut fra en bro. For ham er dataskjermen viktigere enn verden utenfor. Når moren til Ida kommer på besøk, lager de skjønnhetssalong på rommet hennes. June beskriver verden ved hjelp av farger. Anne er miljøterapeut, og har en egen forståelse for dem som bor der. Psykiateren Ørjan drikker sjelden mer enn fire øl og glemmer aldri hvor han kommer fra. Sykepleieren Solveig er husets klippe. «Harehjerte» er en varm roman om unge mennesker og voksne som er samlet under samme tak. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

Onsdag 6.12 kl. 17.30-19.00:               

OmslagsbildeM.L. Stedman: Lys mellom to hav. Schibsted 2013

På en liten øy utenfor Australia er Tom fyrvokter. Han har overlevd første verdenskrig, og nå lever han et stille liv på den lille øya sammen med sin unge kone. Det er bare et skår i gleden: årene går uten at de har fått barn. En dag ser Tom en båt drive mot øya. I den ligger en død mann og et lite spedbarn. Ekteparet stilles overfor et moralsk dilemma. Avskåret fra omverdenen velger de å bryte reglene og følge hjertet. Men dette er en beslutning som kommer til å få enorme og ødeleggende konsekvenser.

Translate »
Click to listen highlighted text!