tir
27
feb2018

Nordmenns litterære nistepakke

kl. 18.00

– fristende og smakfull eller gammel og tørr?

Trond Berg Eriksen og Torbjørn Røe Isaksen i samtale med Ove Mellingen.

Trond Berg Eriksen, professor i idéhistorie, har skrevet boka Nordmenns nistepakke : en kritikk av den norske kanon. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens forslag om en «Kulturkanon» ble vraket på Høyres landsmøte i vår.  Begge har med andre ord et godt utgangspunkt for spennende innlegg om temaet.

 

Gjennom høytlesning i barndommen og opplæring i norsk språk og litteratur på ulike skoletrinn, har de fleste av oss fått smakebiter av vår felles litterære arv. Som voksne har vi kanskje , - eller kanskje ikke -  fortsatt å lese de såkalte klassikerne.

Denne arven vil vi gjerne se litt nærmere på. Vi vil sette lys på fenomenet kanon, et ord som for folk flest forbindes mer med krig enn med en fredelig syssel som lesning.

Vi vil skape interesse for vår felles «nistepakke», men ikke uten å sette spørsmålstegn ved innholdet i matpakka. Er den næringsrik og sunn? Er den fristende å pakke opp? Gir den matlyst? Eller blir du altfor mett?

Gjennom flere arrangementer  våren og høsten 2018 håper vi å skape en større forståelse for hva denne kanoniseringen betyr.

 

Kr. 100,-

 

 

 

 

 

Se flere arrangementer

Translate »
Click to listen highlighted text!